Aktuality

Sledujte aktuality Ústavu práva a právní vědy. Informujeme o novinkách, proběhlých i připravovaných akcích, studijních programech, seminářích a cenových akcích. Píšeme o všem zajímavém, co vám může pomoci v rozhodování o studiu manažerských programů.

Narozen 23. července 1895 v Čáslavi, zemřel 23. července 1966 ve Washingtonu, repatriován do vlasti 26. dubna 2022. Narodil se a vyrůstal v Čáslavi, v rodině Aloise Moravce, který byl městským úředníkem. František byl jeho nejstarším synem (rodina vychovávala deset dětí). Vynikal výborným prospěchem v obecné škole, a proto již ve čtvrté třídě přestoupil na gymnázium, které absolvoval v roce 1913 jako osmnáctiletý mladík s vyznamenáním. Studoval moderní filologii na filosofické fakultě Karlovy univerzity v Praze a díky svému úspěšnému studiu byl přijat do Hlávkových kolejí.

Přečíst celý článek

Madeleine Albrightová měla zásadní podíl na přijetí České republiky do NATO. Koncem roku 1990 získala tehdejší ČSFR status přidruženého delegáta NATO, i když byla stále formálně členem Varšavské smlouvy. Dalším významným obdobím pro úspěch v této věci byl rok 1997, kdy vláda schválila vznik Výboru pro integraci České republiky do NATO a v témže roce bylo přijetí ČR odhlasováno na madridském summitu Aliance.

Přečíst celý článek

Odebírejte novinky emailem

Získávejte pravidelně obsah našeho blogu do své emailové schránky.

Ceny studijních programů uvedené na webu jsou bez DPH.