Aktuality

Sledujte aktuality Ústavu práva a právní vědy. Informujeme o novinkách, proběhlých i připravovaných akcích, studijních programech, seminářích a cenových akcích. Píšeme o všem zajímavém, co vám může pomoci v rozhodování o studiu manažerských programů.

Toužíte mít dobrou pozici ve firmě, vysoký plat a otevřené možnosti? Přesně to je cílem manažerských programů MBA, LL.M., MPA a dalších. Ne vždy je však zisk titulu MBA výhrou. Pro studium manažerských programů je nutné hledět hlavně na kvalitu školy. Jednou z nejrespektovanějších MBA škol v České republice je Ústav práva a právní vědy v Praze.

Přečíst celý článek

Cílem manažerských programů MBA jsou lepší vyhlídky na startu kariéry, zvýšení šance na postup ve firmě či dostání se do užšího vedení společnosti. Jak takové studium probíhá? Opravdu dokáže titul MBA zrychlit karierní postup? Nejen na to jsme se zeptali JUDr. Luďka Lisseho, Ph.D. LL.M. MPA, ředitele Ústavu práva a právní vědy, který patří mezi nejrespektovanější MBA školy v České republice.

Přečíst celý článek

Milí přátelé, dámy a pánové,

léto je v plném proudu a naše kampaň také. Srdečně Vás zveme na další setkání s námi, které se uskuteční v rámci Dne otevřených dveří již tuto středu 29. 7 2015, OD 15 do 18 hodin. Akce je individuální, tj. každému z Vás se budeme věnovat zvláštěJ. Těším se na Vaši účast a na to, jak si popovídáme o možnostech Vašeho studia MBA, LL.M. či dalších zajímavých programů, které si přejete  studovat.

Přečíst celý článek

Již 10. rokem startujeme a celkově po dvacáté (protože studium profesních programů MBA začíná dvakrát ročně) naši kampaň, která má za cíl přiblížit zájemcům o studiu výhody studia u nás na Ústavu práva a právní vědy, o.p.s. Za těch 10 let a 20 kampaní jsem již zažil mnohé, mnoho věcí mě potěšilo, mnoho věcí mě roztrpčilo, mnoho věcí jsem zkazil, mnoho věcí mě posunulo dále. Vždy jsem ale opakovaně zjišťoval, že jenom marketingová kampaň nám žádné studenty sama od sebe nepřinese, pokud nemáme jasný program a jasnou představu tom, co chceme studentům nabídnout a pokud nemáme vše připravené.

Přečíst celý článek

Charismatický a přes svůj věk velice zkušený jeden z kmenových lektorů Ústavu práva a právní vědy, o.p.s. a European Business School SE, Tomáš Barčík, má v těchto dnech další důvod k oslavám. Když jsme si v pražském hotelu Hilton na chvíli sedli, abychom probrali začátek dalšího jarního běhu vzdělávacích programů MBA, nemohl jsem otázku vydání nové Tomášovy knihy Úspěch neměřitelný penězi, která vyšla před nedávnem, pochopitelně pominout.

Přečíst celý článek

Už §-e 1 odseku 1 vodného zákona č. 364/2004 Zb. z. sú vytvárané podmienky na všestrannú ochranu vôd, zachovanie a zlepšenie stavu vôd. Rad ďalších zásad tohto zákona sa vzťahuje na problém zabezpečenia kvality povrchových a podzemných vôd. V § 5 citovaného zákona sú vymenované optimistické tzv. environmentálne ciele. Týmito environmentálnymi cieľmi pre útvary podzemnej vody je vykonanie opatrení na zabránenie a obmedzenie vstupu znečisťujúcich látok do podzemnej vody a zabránenie zhoršenia stavu útvarov podzemných vôd. Zároveň obdobné zásady sa vzťahujú a sú ešte dôraznejšie pre ochranné pásma vodných zdrojov.

Přečíst celý článek

Odebírejte novinky emailem

Získávejte pravidelně obsah našeho blogu do své emailové schránky.

Ceny studijních programů uvedené na webu jsou bez DPH.